loading...

مقالات آموزشی

آلرژی چیست؟ آلرژی یک بیماری شایع است که می تواند با شدت های متفاوت در افراد مختلف رخ دهد. اغلب، اکثر آلرژی ها درمان خاصی ندارند، اما راه حل هایی وجود دارد که از شدت این بیماری می کاهد. علائم آلرژی از

محسن احمدی بازدید : 22 سه شنبه 13 دی 1401 نظرات (0)

آلرژی چیست؟ آلرژی یک بیماری شایع است که می تواند با شدت های متفاوت در افراد مختلف رخ دهد. اغلب، اکثر آلرژی ها درمان خاصی ندارند، اما راه حل هایی وجود دارد که از شدت این بیماری می کاهد. علائم آلرژی از فردی به فرد دیگر متفاوت است: گرفتگی و گرفتگی بینی، عطسه، خارش بینی، آبریزش بینی، خارش گوش یا سقف دهان، التهاب چشم و غیره قرمز و پارگی، پوست ملتهب، پوست خشک قرمز و خارش دار، کهیر که زخم های پوستی خارش دار، آسم و مشکل در تنفس به صورت تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه است.

آلرژی چگونه عمل می کند؟

  • هنگامی که فردی چیزی را استنشاق می کند یا می خورد که حساسیت دارد یا از طریق پوست با آن تماس پیدا می کند، چندین اتفاق در بدن رخ می دهد که به آن واکنش های آلرژیک می گویند. ابتدا، بدن شروع به تولید انواع خاصی از آنتی بادی ها می کند که به سلول های آلرژی زا متصل می شوند. آنتی بادی به نوعی از سلول به نام ماست سل متصل می شود. ماست سل ها در مجاری هوایی، روده ها و جاهای دیگر یافت می شوند. وجود این ماست سل ها در مجاری هوایی و دستگاه گوارش این سلول ها را در معرض عوامل حساسیت زا قرار می دهد. آلرژن ها به آنتی بادی های IgGE در ماست سل ها متصل می شوند و باعث می شوند این سلول ها مواد شیمیایی مختلفی را در خون آزاد کنند. یکی از این مواد هیستامین نام دارد، هیستامین علائم آلرژیک زیادی در بدن ایجاد می کند و به همین دلیل به داروهای ضد حساسیت، آنتی هیستامین نیز می گویند.
  • گاهی اوقات واکنش آلرژیک آنقدر شدید است که به آن آنافیلاکسی می گویند. در صورت وجود خارش، تنگی نفس، سرفه، گرفتگی بینی و عطسه یا گزگز شدید دست ها و پاها و پوست بدن، لب ها، دست ها و صورت حتما باید به پزشک مراجعه کنید.اگر فردی آلرژی داشته باشد، به احتمال زیاد به سایر چیزهای بدنش حساسیت دارد و خطر ابتلا به سایر آلرژی ها و حتی آسم و اگزما را در پی دارد. گاهی اوقات آلرژی در برخی افراد ژنتیکی است، یعنی والدین و بستگان نزدیک آنها به موارد خاصی حساسیت دارند که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

چه چیزی باعث آلرژی می شود؟

علت آلرژی را توضیح دهید؟! باید بگوییم که معمولا در هر قسمتی از بدن که با اجسام خارجی تماس پیدا کند، سلول های ایمنی برای جلوگیری از ورود ویروس ها و میکروب ها وجود دارد. گاهی اوقات زمانی که بدن وارد مواد بی ضرری مانند گرده گل یا برخی غذاها می شود یا با مواد خاصی روی پوست تماس پیدا می کند با مواد خطرناک مخلوط می شود و به شدت به آنها حمله می کند. یا غذایی که باعث ایجاد تنش بیش از حد در بدن شده است را ایجاد آلرژی، حساس کننده یا آلرژن می نامند که برای هرکسی که آلرژی دارد متفاوت است.

آلرژی یا عدم تحمل فصلی

  • گاهی اوقات افرادی که بدن حساسی دارند به چیزهایی واکنش نشان می دهند که به بدن آسیبی نمی رساند که به آن آلرژی می گویند. اگر این آلرژی همیشه اتفاق بیفتد و در یک فصل از سال تکرار شود، به آن حساسیت فصلی می گویند. مانند سایر آلرژی ها، خارش و خارش بینی، عطسه، سرفه و التهاب پوست وجود دارد. برای پیشگیری و کاهش شرایط آلرژی فصلی بهتر است تدابیری در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از ورود مواد آلرژی زا به بدن باید سعی کنید در فصل آلرژی در و پنجره ها را ببندید و از تهویه مناسب اتاق استفاده کنید و هنگام خروج از منزل و برخورد با مواد حساسیت زا از ماسک استفاده کنید. از استعمال دخانیات، الکل و مواد محرک پرهیز کنید و بینی و گلوی خود را مرتب بشویید.
  • تجربه ثابت کرده است که موادی با آنتی هیستامین های طبیعی وجود دارد و یا باعث تولید آنتی هیستامین در بدن می شود در سبزی ها و میوه ها یافت می شود، بنابراین بهتر است قبل از شروع فصل یعنی زمان حساسیت بیشتر از این سبزیجات و میوه ها استفاده کنید. مثلا هویج یا کرفس. سبزیجاتی مانند فلفل، گوجه فرنگی، توت فرنگی نیز وجود دارند که باعث ایجاد حساسیت می شوند.در مواردی که فرد دچار حمله آلرژی شدید می شود، بهتر است قبل از شروع حمله از آنتی هیستامین های خفیف استفاده کند.

آلرژی های تنفسی

اگر ناحیه ای که آلرژی در آن رخ می دهد، ریه ها و مجاری تنفسی باشد، دستگاه تنفسی یا برونش ها ملتهب می شوند. این بدان معنی است که تنگ تر می شود و هوای کمتری از آن عبور می کند. این باعث می شود که فرد در هنگام آلرژی خس خس، سرفه و خس خس سینه کند. این بیماری اغلب آلرژی تنفسی نامیده می شود که بیشتر در کودکان و افراد مسن دیده می شود.

از آنجایی که تنفس یکی از مهم ترین فعالیت هاست، هنگام مواجهه با آلرژی های تنفسی یا آسم باید مراقب باشید، مطمئن شوید که تحت نظر پزشک هستید، از آن مواد آلرژیک خودداری کنید و همچنین ممکن است نیاز به مصرف داروهای مختلف داشته باشید. کنترل حملات آلرژی تنفسی یا آسم.

آلرژی های پوستی

آلرژی های پوستی که اکثر پزشکان آن را درماتیت می نامند، با خارش، قرمزی و تورم پوست همراه است که بسته به چیزی که به آن حساسیت دارید، می تواند کم و بیش شدید باشد. گاهی اوقات حساسیت های پوستی آنقدر شدید است که روی پوست صورت ایجاد می شود که به آن کهیر می گویند. حساسیت های پوستی می تواند ناشی از انواع پلاستیک های لاتکس یا صابون ها، عطرها و غذاها باشد. حتی برخی افراد نمی توانند نور شدید خورشید را تحمل کنند. برای جلوگیری از حساسیت های پوستی یا سایر انواع حساسیت ها، ابتدا باید آلرژن ها را شناسایی کرده و از آنها دوری کنید. همچنین می توان با تقویت پوست از بروز حساسیت های پوستی جلوگیری کرد، به عنوان مثال مصرف انواع ویتامین های گروه B و ویتامین A می تواند به تقویت پوست کمک کند.

 

برچسب ها آلرژی ,
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 6
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 28
  • بازدید سال : 78
  • بازدید کلی : 566